Какво похапва британската кралица на закуска, обяд и вечеря

Днес се навършват 66 години от встъпването на Елизабет II на трона

Снимка: Pixabay

Вероятно си мислите, че Нейно кралско величество, кралица Елизабет II се радва на изискана  храна всеки ден. Но това не винаги е така, разкрива „Бизнесинсайдър”.

Според The Telegraph, два пъти седмично главният готвач в кралското домакинство Марк Фланаган предлага на кралицата меню, което тя одобрява, като отметва избраното и задрасква нежеланото.

Въпреки това, Дарън Макграйди, бивш главен готвач в кралските кухни, споделя, че кралицата "не е почитател на храната. Тя яде по необходимост, за разлика от принц Филип, който обича да яде, и може да разговаря за храна цял ден".

Днес се отбелязват 66 години, откакто Нейно величество сяда на трона. В чест на годишнината британските медии представят типичните храни и напитки, които кралицата консумира в обичаен ден.

Вижте какво похапва Елизабет II на закуска, обяд и вечеря, както и в междинните хранения:

Кралицата започва деня с чай и бисквити.

Обичайно й се приготвя чайник „Ърл Грей” без мляко и захар с няколко бисквитки.

След това закусва – предимно зърнени храни и плодове. От време на време обаче сменя зърнената закуска с филийка с мармалад.

Или, понякога - бъркани яйца с пушена сьомга и трюфел.

Преди обяд Нейно величество изпива чаша джин или Dubonnet (сладък аперитив на базата на вино) с парче лимон и много лед.

Обядът е нещо просто, като риба със зеленчуци. Понякога печено пиле на скара със салата.

Тя има правило "без нишесте", когато се храни сама (т.е. не на официален обяд), което означава, че няма картофи, ориз или макаронени изделия като гарнитура в обяда, казва Макгрейди пред The Daily Mail.

Абсолютно всеки ден обаче Елизабет пие следобеден чай.

Той й се сервира с лека храна, като хапки от краставички с пушена сьомга, яйца и майонеза или шунка с горчица. Както и със сладкиши с мармалад.

А също и с чаени бисквити McVitie's, като любимите й са мед и крем, джинджифил и плодове. Както и шоколадова бисквитена торта, каквато е сервирана на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, според МакГрейди.

За вечеря на кралицата се поднася филе от говеждо месо или варива, фазан или сьомга – от ферми в Сандрингам и Балморал.

Десертът включва ягоди, също от Балморал, или сладки бели праскови от оранжерии в замъка Уиндзор.

Кралицата обича и шоколада, независимо дали става дума за луксозна марка или обикновен от магазин за хранителни стоки.

И накрая, но не на последно място, тя завършва деня си с чаша шампанско.

Тя обикновено изпива чаша шампанско вечер, според The Independent, като изборът е измежду осемте марки - включително Bollinger, Lanson и Krug – одобрени от двореца.

И, разбира се, тя има избор измежду много хубави вина, макар че не е фен на виното.



Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: храна | шампанско | закуска | Кралица Елизабет II | вечеря | обяд | чай

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини