10 места, които не трябва да пропускате в Барселона (Част 1)

Пролетта е идеалното време за посещение на този красив град

Снимка: Божидара Иванова
Барселона е вторият по големина град в Испания и столица на автономната област Каталония. Градът е изключително привлекателна и красива туристическа дестинация, която си заслужава да посетите. Пролетта е много подходящо време за едно пътешествие в Барселона. Economic.bg ви представя 10 задължителни места, които трябва да видите при посещението си в този космополитен и цветен град:


Саграда Фамилия


Никой не трябва да пропуска тази забележителност в Барселона. Саграда Фамилия е едно величествено произведение на изкуството, истински шедьовър на известния архитект Антонио Гауди, който отдава цели 40 години от живота си на тази сграда. Тя и до днес не е завършена, а причината е, че сградата се строи само от дарения. Предстои да се изгради най-високата кула на сградата, която ще се намира по средата. След завършването й, което се очаква да бъде през 2026 г., Саграда Фамилия ще бъде с дължина 110 метра и 45 метра височина.


Паркът Гюел


Паркът Гюел е друго архитектурно бижу на Барселона, отново дело на Антонио Гауди. По поръчка на испанския индустриалец Еузеби Гюел, Гауди е трябвало да проектира модерен жилищен комплекс. Той обаче бил твърде радикален за времето си и това е причината за неуспеха на проекта. През 1922 г. градският съвет на Барселона купува имота и го превръща в обществен парк.


Хълмът Монтжуик


Монтжуик е хълм с височина 173 метра. В миналото е бил стратегически пункт за Барселона, а след войната на върха на хълма е издигнат замък. От него се открива невероятна гледка към пристанището и към града.


Готическият квартал и Ла Рамбла


Готическият квартал е най-старият квартал в града и един от най-красивите с тесните си улици и красивата архитектура. Високите сгради в различен архитектурен стил и многобройните кафенета и ресторанти го правят много привлекателен за туристите. Кварталът се намира от дясната страна на улица Ла Рамбла (La Rambla), която е известна като центъра на Барселона. Тя е изключително оживена не само през деня, но и нощно време.


Пазарът Букерия


Пазарът Букерия се намира на улица Ла Рамбла. Той е известен като кулинарното съкровище на Барселона, тъй като от него всяка сутрин пазаруват собствениците на заведения прясна морска храна, зеленчуци и всякакви вкусотии. Ако искате да направите собствено проучване за испанската кухня, определено трябва да го посетите.Площад Реал


В една от преките на Ла Рамбла се намира красивият площад Реал, който е предпочитано място от туристите за вечеря или следобедно кафе. Площадът има формата на квадрат, а от всичките му страни са разположени множество ресторанти. Улични артисти повдигат настроението на туристите, а палмите допринасят за приятната атмосфера.


Катедралата Св. Еулалия (Катедралата на Барселона)


Катедралата е разположена в Готическия квартал и е посветена на Еулалия от Барселона, един от патроните на града. Тялото на светицата се намира в криптата на катедралата. Фасадата на сградата впечатлява със своите кули и красива украса.


Статуята на Колумб


Продължавайки по Ла Рамбла ще стигнете до 60-метровия паметник на Христофор Колумб. Това е мястото, на което той стъпва след края на първото си пътешествие до Америка.


Аквариумът на Барселона


Аквариумът на Барселона е един от най-големите в Европа. В него можете да видите разнообразие от 11 000 водни животни от различни части на света. Особено впечатляващи се акулите.Квартал "Барселонета"


Барселонета е т.н. рибарски квартал, който се намира по крайбрежната улица и градския плаж. Тук има много ресторанти с изключително вкусна морска храна, клубове и заведения.Очаквайте Част 2 със забележителностите на Барселона в сайта Economic.bgАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Барселона | забележителности | снимки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини