Първият български ETF вече се търгува на борсата във Франкфурт

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е първият инструмент, регистриран за търговия на голям западен пазар

13:55 10.01.2018
Днес стартира търговията с дялове на Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF на борсата във Франкфурт, съобщиха от управляващото дружество „Експат Асет Мениджмънт“. От там добавиха, че в първия час на борсовия ден са били изтъргувани 15 000 дяла от фонда с борсов код BGX.

„Вярваме, че борсата във Франкфурт е естественият финансов хъб за глобална търговия с индекси от страните от Централна и Източна Европа и се надяваме стартът на търговията на индексния фонд върху SOFIX да е началото на дългогодишно партньорство с Deutsche Börse“, каза Никола Янков, председател на Съвета на директорите на „Експат“ при официалното откриване на първия борсов ден за фонда.

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е първият български инструмент, регистриран за търговия на голям западен пазар. Фондът пасивно следва представянето на основния български борсов индекс SOFIX и е проектиран да предостави на международните инвеститорите ликвидна и диверсифицирана експозиция към българския капиталов пазар. Чрез него се преодоляват редица недостатъци, характерни за много от пазарите от ЦИЕ, като липса на ликвидност, недостъпност, проблеми с международния сетълмент, високи транзакционни разходи, големи спредове и други технически фактори.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: фондова борса | фонд | Франкфурт | ETF | борсово търгуван фонд | Експат | Expat

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини