През първите 9 месеца на годината 208 хил. души за започнали работа

Средномесечното равнище на регистрирана безработица за периода януари-октомври 2017 г. е 7.3%, коментира социалният министър

10:14 13.12.2017

Над 208 хил. безработни са започнали работа през първите десет месеца на 2017 г. 88% от тях са били наети на несубсидирани работни места. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

Той припомни, че средномесечното равнище на регистрирана безработица за периода януари-октомври 2017 г. е 7.3% и подчерта, че подобна стойност за последно е отчетена за същия период през 2009 г. Положителната тенденция за намаляване на безработицата продължава и през третото тримесечие на 2017 г., когато нивото ѝ се понижава до 5.8%. Това е най-ниската ѝ стойност от 2008 г., каза Петков.

Той посочи, че независимо от общата благоприятна ситуация на пазара на труда, регионалните различия в заетостта и безработицата се запазват, което налага провеждането на целенасочена политика по заетостта за тяхното преодоляване.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: безработица | Бисер Петков | работа | безработни | социален министър

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини