Пускат нова сезонна лифт карта в Боровец

"Докато българинът е в България, туристическия сезон ще го има“, твърди собственик на заведение в курорта

Снимка: Economic.bg
Зимният курорт Боровец е в трескава подготовка за предстоящото откриване на туристическия сезон и е готов да посрещне любителите на белите спортове. Тази година „Бороспорт“ пуска за първи път сезонна делнична лифт карта, която включва дневно и нощно каране от понеделник до петък на цена 500 лв. за възрастни и 300 лв. за деца. 
Цените на еднодневните карти за лифт не се променят. За един ден на пистата скиорите ще плащат 55 лв. за възрастен, 30 лв. за дете до 13 години и 40 лв. за младежи между 14 и 22 години и за пенсионери. Лифт картата за седмица е с цената си от миналата година – 325 лв. за възрастен, 180 лв. за деца до 13 години и 234 лв. за младежи между 14-22 години и пенсионери. 


Прогнозите за по-топла зима не притесняват работещите в Боровец.  „Миналата зима беше студена и сезонът не беше силен“, споделят от туристическия бранш.


Според собственици на обекти туристическият сезон през изминалата година е бил слаб и интересът на чуждестранните туристи е намалял. „С всяка изминала година туристите са по-малко. Англичаните са най-малко“, твърдят от ски курорта. 


Но въпреки твърденията за намаляващ поток от хора, строителството в курорта не спира. „Всяка година строят, непрекъснато се строи“, оплакват се собственици на магазини.


"Докато българинът е в България, туристическия сезон ще го има“, твърди собственик на заведение в курорта.
Все още не е определена датата за официалното откриване на сезона. Тя зависи от атмосферните условия. 

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: лифт | ремонти | Боровец | карта | ски курорт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини