Всяка минута Nintendo продава по 463 копия от Super Mario Odissey

Марио е най-значителният и популярен герой на компанията, който не слиза от алеята на славата вече 3 десетилетия

Снимка: Screenshot
19:28 31.10.2017
Марио е най-значителният гейминг герой на Nintendo вече 32 години и по всичко личи, че персоната му не губи от очарованието и популярността си. Доказателство за това е статистиката за продажбите на Super Mario Odyssey, според която само за три дни потребителите по целия свят са купили над 2 млн. бройки. 

Скоростта на продажби е впечатляваща – 463 копия в минута, или близо 8 в секунда.  

Междувременно мобилната игра Super Mario Run вече е била изтеглена повече от 200 млн. пъти, съобщава още CNBC. 

Феноменалните цифри подсказват, че Super Mario Odyssey е път на да се превърне в най-продаваната игра на Switch, най-новата конзола на Nintendo. Статистиката показва, че потребителите я купуват с още по-бързи темпове от Legend of Zelda: Breath of the Wild, заглавие, което бе обявено за едно от най-добрите в историята на серията „Zelda“.

В понеделник Nintendo повиши и прогнозата си за продажби на Switch от 10 на 14 млн. броя. Ако това стане реалност, то годишните продажби на конзолата ще надхвърлят тези на предишната версия Wii U.

Междувременно компанията може да се похвали и с още един хит в портфолиото си. Става дума за ретро конзолата SNES Classic, която също удари 2 млн. продажби, а гейминг сезонът тепърва предстои. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажби | видеоигри | Nintendo | Super Mario

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини