1% бонус лихва по депозити

Надбавките раздава МКБ Юнионбанк. Средният влог у нас мина 10 хиляди лева, а преди кризата е бил с 20% по-нисък

Великденски бонуси по депозитите си ще раздаде МКБ Юнионбанк. Надбавките варират между 0,33% и 0,55% за спестявания в евро и 0,77% и 1.11% за тези в щатски долари.

Предложението по промоционалните лихвени проценти ще е валидно само до 30 юни 2012.

Освен атрактивни надбавки, депозитите, включени в кампанията предлагат и голяма гъвкавост за клиентите. Така например депозит-хамелеон е особено  подходящ за тези, които не са сигурни напълно в коя валута искат да са спестяванията им и се колебаят между лев, евро или щатски долари.

Депозитът предлага неограничена възможност за свободна промяна на валутата по него, без да се губи доходност. Допуска се многократно довнасяне на суми, при условието общият размер на внесените суми през  месеца да не надвишава сумата, с която е открит депозита. Клиентът може също така и предсрочно да прекрати влога си, без да губи доходност.

Великденската кампания на МКБ Юнионбанк обхваща депозитите Хамелеон, Аванс, ДепозитФест и Стандартен.

Наскоро кредитната агенция „Fitch“ потвърди на МКБ Юнионбанк възможно най-високият за България дългосрочен рейтинг от 'BBB+'.

„Пикът в лихвите по депозитите вече е зад гърба ни. Статистиката показва, че той е бил точно през май 2009 г. Тенденцията през последните три години е за плавен спад в процентите до сегашните средни нива от 4-5% за спестяванията в лева. Очакваме плавното понижение на лихвите по депозитите да продължи“, коментира Мария Илиева, главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк.

Средната сума по един депозит у нас към края на 2011 е 10025 лв. по данни на БНБ, докато в края на 2008 г. (непосредствено преди кризата) е била 8312 лв., което е нарастване с 20.6%, припомнят от банката.
Коментари: 0