15 полезни устройства за вашия бизнес

Entrepreneur ни помага с 15 полезни съвета за \"екипировка\" на бизнеса

Автор: Гергана Малкоданска
Екипирането на бизнеса ви с технология, която наистина отговаря на вашите нужди, би могло да се окаже трудна задача, особено при липсата на приходи. Може да започнете с какъвто и да е софтуер и други по-евтини устройства, но в дългосрочен план със сигурност ще се нуждаете от специализирана техника, адекватна на това, с което се занимавате.

Тук полезните "играчки" са разделени в 5 категории бизнес - творческа дейност, търговия, ресторантьорство, консултиране/продажби и софтуерно програмиране.

1. Творческа дейност: Фотоапарат "Sony Cyber-shot RX1"

(цена: $2 800)

Този цифров фотоапарат разполага с 35мм фиксиран обектив с Carl Zeiss лещи с изключително високо качество, които позволяват на потребителите да се наслаждават на зашеметяващите 24.3 мегапикселови снимки, прекрасно чисти 14-битови RAW файлове, както и HD видео със скорост 60 кадъра в секунда.

В резултат на всички тези екстри, дори потребителите с базисни познания за Photoshop, могат да правят почти професионално снимките.

2. Творческа дейност: Монитор "Lenovo ThinkVision LT2323z"

(цена: $400)

Lenovo предлага очарователна нова колаборация: сензорен монитор, който си мисли, че е телефон.

HD дисплей с параметри 1920 х 1080 и не един, а цели два цифрови микрофона. Идеален за видео и гласови повиквания през интернет. Нещо като гигантски iPhone, но оптимизиран за работния плот. Плюс това, че този монитор е чудесен инструмент за представяне на каквото решите.

3. Творческа дейност: Десктоп "Apple iMac"

(цена: $1 299)

До едно време високографичната сила беше ограничена само за най- класните продукти на Apple, но вече не! Наскоро преработен и подобрен, този тънък, съчетаващ всичко в едно, десктоп с 21.5 инчов екран, 2.7 Ghz процесор  предлага 1 TB хард диск плюс 8 GB рам памет, както и достатъчно слотове за периферни устройства и опции за персонализиране.

4. Творческа дейност: iPhone джаджа "Оlloclip 3-in-1 photo lens"

(цена: $70)

Може би най-яката притурка за iPhone  за под 100 долара, Olloclip e модул, който превръща камерата на смартфона в мощен широкоъгълен или макро обектив с опцията рибешко око.  Качеството на изображенията не е достатъчно за принтиране, но резултатите са изненадващо отличителни, особено за създаване на бързи "летящи" снимки за социалните мрежи или интернет пространството.

5. За търговци: QR код "Samsung TecTiles"

(цена: $15)

Отдела за безжични устройства на Samsung е намерил начин да достигне до клиентите, чиито глави постоянно са заровени в мобилните им устройства. Накратко: NFC стикер, който Ви позволява да изпращате съобщения до техните смартфони. Поддържат се само устройства с NFC чипове (за съжаление на iPhone потребителите), но поздравления за Samsung за успешното заменяне на иначе грозните QR кодове.

6. За търговци: Дисплей "Samsung NL22B LED/LCD Transparent"

(цена: $2 806)

Тази 22-инчова красота от Samsung прави изображение с резолюция 1680 х 1050, в същото време позволявайки на зрителите да видят и предметите зад екрана. Инсталирайте го на подходящото място и магазин Ви ще притежава витрина, каквато Вашата конкуренция не!

7. За търговци: Охранителна камера "Netgear VueZone"

(цена: $200)

Това е тъжен факт за търговците, но хората, които работят в магазините, понякога крадат. Тази охранителна камера може да Ви спаси от кражбите!

Нейното VueZone устройство предава многоканални видеа до всички интернет свързани смартфони, компютри, Mac-ове или таблети, до които пожелаете - без необходимост от захранващ кабел.

8. Ресторантьорство: Клавиатура "Logitech Washable"

(цена: $40)

Давайте смело и използвайте компютъра в кухнята или зад щанда, все пак тази клавиатура се чисти със сапун и вода. Бонус: лазерно отпечатани букви, които няма да изчезнат лесно след употреба на устройството с мазни пръсти.

9. Ресторантьорство: Калъф за таблет "LifeProof nuud apple iPad"

(цена: стартираща от $100)

iPad-ите всеки ден заменят менютата и тефтерите за поръчки в ресторантите, затова и тяхната защита е задължителна. Изборът: здрав, елегантен, може да се пере. iPad, облечен с този калъф, може да остане до 30 мин. потопен в течност без нищо да му се стане.

10. Консултиране/Продажби: Принтер "HP Envy 120 e-All-in-One"

(цена: $250)

Всеки в продажбите знае, че висококласната хартия на брошурите, докладите и бележките все още има значение, и Envy HP може да я произведе. Това е принтер, който може да възпроизведе снимки като от фото център, а както и черно-бели страници със скорост 28 за минута (23 за цветни). Не е тънък като перо, но все пак е достатъчно компактен, за да се събере навсякъде.

11. Консултиране/Продажби: Пособие за писане "Pogo Connect"

(цена: $80)

Това пособие за писане от Ten One Design превръща почти всеки таблет в добросъвестен бележник. Докоснете върха и това сензоподатливо устройство ще Ви позволи да драскате бележки или да съхранявате изображения и данни по-бързо, отколкото да пишете върху таблет или клавиатура.

12. Консултиране/ Продажби: Говорител "Plantronics Calisto 620"

(цена: $150)

Имате съмнения или притеснения ? Съберете всички на телефона !

Този говорител прави конферентните разговори възможни навсякъде и по всяко време, защото е малък и лесно преносим. Той спокойно може да бъде "домакин" на всеки конферентен разговор независимо от местоположението Ви, при това с високо качество на звука.

13. За програмисти: Настолен компютър "Dell PowerEdge T620"

(цена: започваща от $1 149)

Ако си програмист, определено се нуждаеш от сериозен компютър, който е здрав, с опции за персонализиране и лесно ъпгрейдване.

В тази категория, Dell заема челното място с това устройство, което има силата да се издържи нелекия живот на програмиста. Той включва метална кутия, процесор Xeon и много разширителни слотове. Представете си мащабен сървър, който обаче стои на бюрото Ви.

14. За програмисти: Архивиращ диск "Seagate Backup Plus Portable Driven"

(цена: $130 за 1 TB)

Това устройство архивира не само Вашата работа, но и всяка социална връзка, уебсайт или видео, което свързвате с определена дейност. Това означава, че ако търсите онази снимка от Facebook или Tumblr, която видяхте преди няколко седмици, ще я откриете лесно. Умно!

15. За програмисти: Работна станция "OmniMount WORK20"

(цена: $400)

Най-определящият фактор при качеството на вашата работа сте вие! Подобрете работа си с тази работна станция, която ви позволява да правите фини настройки за височината и наклона на вашия монитор, както и дистанцията, на която се намира клавиатурата от тялото ви. Със сигурност разумна алтернатива пред това да стоите изгърбен пред лаптопа Ви по цял ден.
Коментари: 0