1700 души съдят "Енерго-Про"

Практиката сочи, че по-голямата част от делата са в полза на потребителя, отбеляза съдия Пламен Атанасов

252 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Близо 1700 са делата срещу "Енерго-Про", заведени през 2012 г. Това заяви председателят на Гражданско отделение към Районен съд-Варна съдия Пламен Атанасов при представянето на отчета за дейността на институцията за изминалата година.

Делата са основно за оспорване размера на сметки за ток. "Броят на исковете е същият и за 2011 г., което означава, че се запазва една постоянна тенденция", посочи магистратът. Той допълни, че спорове се разглеждат по седалището на фирмата, което значи, че не касаят само варненските потребители.

Съдия Атанасов отбеляза също, че от началото на годината внесените искове срещу дружеството са около 300. По-голямата част са за надписани сметки, а останалите - за неизправни електромери и неточност в отразяване на консумираната енергия. "Практиката сочи, че по-голямата част от делата са в полза на потребителя", каза още Атанасов.

Според магистратът, при завеждане на искове и започване на съдебен спор клиентите имат право да не избързват с плащане на сметката, а от енергоразпределителното дружество не трябва да ги остават без ток.

Подкрепи Economic.bg