4.5% ръст на чуждестранните туристи у нас

През месеците юли, август и септември се очкават 3.5 млн. чуждестранни туристи в страната

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

В сравнение с миналата година, в България се наблюдава ръст от 4.5% на чуждестранните туристи. Това каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред Фокус. По думите му записванията за почивки към момента са трудни за онези, които не са си направили предварителна резервация и те трябва да се съобразяват с това, което се предлага в момента като свободно.

"През месеците юли, август, септември очакваме да обслужим над 3.5 млн. чуждестранни туристи на територията на страната, а от България да излязат 1.2 млн. в чужбина, а около 3.8 млн. българи почиват в страната", посочи Драганов. Той подчерта, че най-търсени дестинации за почивка от българите са Гърция и Турция.

"Броят на туристите към Румъния, е равен на броя, на туристите, които пътуват в Германия и Франция", каза още директорът на Института за анализи и оценки в туризма. Според него голям интерес има и към Скандинавските страни, както и към круизни пътувания, като броят на желаещите нараства със всяка изминала година. Само за август се очаква над 400 хил. българи да прекарат почивките си в чужбина.

Подкрепи Economic.bg