40% ръст на руските туристи в Пампорово

Общият брой туристи, посетили ски зоната, е с над 30% повече спрямо предишния сезон

156 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Руските туристи в Пампорово са нараснали с 40% спрямо миналата зима. Това съобщи Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД. Общият брой туристи, посетили ски зоната в курорта, е с над 30% повече спрямо предишния сезон.

Сериозно увеличение се отчита при при турските и балканските групи като цяло. Относителният дял на английските и ирландски ваканционни групи е сравнително непроменен в сравнение със ски сезон 2011-2012 г. Все пак Беляков уточнява, че преобладаваща част от туристите в курорта през зимния сезон са българи - над 50% от общия поток.

До края на сезона комплексът ще разчита главно на български туристи, тъй като чартърите от британския пазар вече са приключили. Зимният сезон в Пампорово се планира да продължи до 14 април, ако няма метеорологични изненади.

С 30-40% са намалени цените в хотелите в курорта, а лифт картите и ски услугите също са поевтинели в последните седмици от ски сезона, отбеляза още изпълнителният директор на „Пампорово“ АД.

Договорите с туроператорите за следващата зима показват увеличение по отношение на британските туристи. Като нов пазар за другия ски сезон се очертават групи от Скандинавските страни - Финландия, Швеция, Норвегия, Дания.

Подкрепи Economic.bg