64 таксита нямат "Гражданска отговорност"

101 таксиметрови водачи пък са с отнети книжки, показа проверка

64 такиста в София се движат без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР).

101 таксиметрови водачи пък са с отнети книжки, установи полицейска проверка на над 6450 бакшиша. 930 от проверените таксиджии се движат из града без да са платили глобите си. Фрапиращо е и че девет от проверените изобщо са неправоспособни, а други 146 се движат с изтекъл срок на шофьорската си книжка.

Това са резултатите от административната проверка, предприета след среща на ръководството на СДВР с големите таксиметрови компании, на която бе постигната договореност за взаимодействие и недопускане на сериозни инциденти. 

Установени са близо 1200 шофьори, на които предстои връчване на наказателни постановления, в столичната пътна полиция трябва да се явят 160, които са официално призовани. Особена тревога буди фактът, че 101 таксиметрови водачи се движат с отнети свидетелства за управление на МПС с изчерпани точки, посочват от СДВР. 

34-ма от таксиджиите са без книжка заради алкохол, други 52-ма са натрупали доста актове, за което предстои да им бъдат отнети свидетелствата за управление. 

От столичната пътна полиция уверяват, че е създадена необходимата организация всички водачи—нарушители да бъдат санкционирани по най-бързия начин. Напоследък още 30 по-малки таксиметрови фирми са заявили желание за съвместна дейност и са предоставили данни за техните служители, които ще бъдат проверени по същия начин, допълват от СДВР.

Коментари: 0