70 автобуса в подкрепа на кабинета "Орешарски"

Досега са влезли 15 автобуса и са паркирали в центъра на София

204 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

15 автобуса са влезли в София, за да докарат хора, които да подкрепят кабинета "Орешарски", предаде bTV. Според регистрационните им номера колите са от Кърджали, Сливен, Благоевград, Гоце Делчев и др. Веднага след влизането в Столицата, колите са се насочили към центъра, завили са покрай Ректората и са паркирали на бул. "Дондуков".

Автобусите са се движили в колона един след друг, а полицаите са ги насочвали и са ги упътили къде да паркират. По информация на bTV от общината и полицията е поискано да осигурят достъп и място за паркиране на 70 автобуса. Засега не се знае дали те ще дойдат. На бул. "Тодор Александров" има 40 автобуса. Според "Протестна мрежа" всички автобуси са организирани от БСП и ДПС, за да се противопоставят на организираната днес блокада на парламента.

Според хора от контрапротеста, които се събират пред Президентството, автобусите не са организирани от партия. Те казват, че са дошли по собствена воля, за да подкрепят правителството. Броят им нараства, а видимо повечето хора са на средна възраст.

Според зам.-председателя на парламента Мая Манолова БСП и ДПС не организират хора. "До мен стигна информация, че автобуси наистина се организират, но те се организират от ГЕРБ", каза тя. Тя заяви, че не приема плащането от страна на ГЕРБ и да принуждават хората да идват в София и да протестират.

Подкрепи Economic.bg