850 млади предприемачи се състезават на Пловдивския панаир

Целта е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до реалните условия на работа

84 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Рекорден брой млади предприемачи ще се конкурират на изложението ТФ ФЕСТ,  което ще се проведе на 18 и 19 април 2013 г. в Международен панаир Пловдив.

Участие ще вземат над 850 ученици и студенти от България, Гърция, Косово, Люксембург, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора. Младите предприемачи ще покажат как работят създадените от тях 125 виртуални предприятия от различни браншове, банки, митнически и данъчни служби.

Целта е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до реалните условия на работа. Ще бъде приложено интегрирано обучение по икономика, компютърни умения, бизнес адмиинстрация, роден и чужд език.

Младите предприемачи ще презентират свои проекти и ще се състезават в общо 13 конкурса. Ще бъдат връчени и две специални награди – за социално отговорен бизнес по инициатива на Българския форум на бизнес лидерите и за защита на интелектуалната собственост  по инициатива на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

През 2012 г. ТФ ФЕСТ събра 720 младежи от 108 фирми. Те предлагаха банкови услуги, застраховки, имоти, автомобили, козметика, бижутерия, хранителни продукти, сладкарски изделия, туристически пакети, модни облекла, грим и прически, озеленяване, мебели и дърворезба, строителни материали и други продукти.

Подкрепи Economic.bg