AT&T отложи придобиването на Vodafone

Причината, заради която американската телекомуникационна компания е променила намнението си за закупуване на британския телеком остава неясна

76 ~ 1 мин. четене

Американската телекомуникационна компания AT&T отложи дългоочакваното придобиване на британския си конкурент Vodafone за срок от шест месеца, съобщава Reuters.

Причината, заради която американската телекомуникационна компания е променила намнението си за закупуване на британския телеком остава неясна.

"По повод на спекулациите по отношение на потенциалната сделка между двете телекомуникационни компании потвърждаваме информацията, че засега не възнамеряваме да отправяме конкретна оферта към Vodafone", се казва в изявление на AT&T.

Спекулациите за евентуална покупка на британската компания се появяват периодично в публичното пространство още от ноември 2013 г. насам. Повод за тях стана изказването на главния изпълнителен директор на AT&T Рандъл Стивънсън, които заяви, че според него евентуални инвестиции в областта на мобилните широколентови услуги в Европа би била една "огромна възможност".

AT&T е вторият по големина мобилен оператор в САЩ, а Vodafone е втората по големина телекомуникационна компания в света, с активи в Европа, Индия и Африка.

Коментари: 0