Acer пуска Liquid Z4 за 99 евро

Очаква се моделът да се появи на пазара през април

176 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Технологичният производител Acer подготвя за пазара достъпен смартфон от линията Liquid. Очаква се моделът да дебютира на Световния мобилен конгрес MWC 2014 в Барселона. Смартфонът разполага с 4-инчов сензорен екран и се позиционира като устройство за сърфиране, достъп до социални мрежи и снимки.

Liquid Z4 стъпва на двуядрен процесор с тактова честота 1.3 GHz, допълнен с 4GB сторидж и вероятно 512MB оперативна памет.  Устройството има 5-мегапикселова задна камера с LED светкавица, безжичен модул Wi-Fi и GPS приемник.

Моделът е тънък само 9.7 мм и тежи 130 грама. Камерата се отличава с 5-елементни лещи f2.4, вместо с традиционните 4-елементи, и автофокус, благодарение на което потребителите на смартфона ще могат да правят по-качествени снимки, съобщават от Acer. Liquid Z4 разполага и с преден говорител с технология DTS Sound за качествен звук.

Смартфонът работи под управление на Android 4.2.2 Jelly Bean, допълнена с фирмен интерфейс AcerRAPID, който предлага повече удобство при боравене с телефона. Очаква се моделът да се появи на пазара през април на цена 99 евро. Устройството ще се предлага в два цвята – бял и черен.

Подкрепи Economic.bg