Акциите на Apple продължават да поевтиняват

Книжата на компанията се обезцениха с 3.7% в началото на американската сесия

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Акциите на американския технологичен гигант Apple поевтиняха с 3.7% само два часа, след като започна днешната сесия в Ню Йорк. Към 18.30 ч. книжата се търгуваха за 510.6 долара за брой, губейки 19.4 долара. Причината за днешното понижение стана намалената прогноза на швейцарската банка UBS за средната цена на акциите в края на годината.

UBS Investment Research очаква акциите на Apple да достигнат 700 долара за брой, докато преди това очакваше 780 долара за акция. Причината за свалените очаквания са по-слабите продажби на iPhone и iPad, които ще бъдат по-слаби през първото тримесечие на 2013 г.

В петък Apple започна продажбите на iPhone 5 в Китай. Азиатският пазар е основната надежда на американската компания да спре постоянното поевтиняване на акциите си.

"Някои от нашите източници в Китай са на мнение, че новият iPhone 5 няма да се справи така добре както предшественикът му iPhone 4S", коментира Стивън Милунович, анализатор в UBS. "В момента предишните ни прогнози изглеждат доста агресивни", добавя той.

След като на 19 септември книжата на Apple достигнаха рекордните 702 долара за брой, последва тримесечен срив в цената и обезценка от 27%. В номинално изражение компанията е загубила 180 млрд. долара от капитализацията за този период.

Коментари: 0