Акциите на Burberry се сринаха заради спад в продажбите

Книжата на компанията паднаха със 17,8 на сто до 11.31 паунда в началото на сутрешната търговия във вторник след обявяването на новината

144 ~ 1 мин. четене

Акциите на Burberry се сринаха във вторник след като компанията предупреди инвеститорите, че годишната й печалба ще бъде по-ниска от очакваното от някои инвеститори след сериозен спад на ръста на продажбите, съобщава Financial Times.

Производителят на луксозни стоки заяви, че продажбите на дребно не са се променили на годишна база в 10-те седмици до 8-ми септември.

Всичко това значи, че Burberry ще постигне по-ниска печалба преди облагане за фискалната година. Анализатори очакват тази цифра да е между 407 и 455 милиона паунда.

Стейси Картрайт, главен финансов директор на компанията, заяви, че броят на хората, които влизат в магазините се топи през последните седмици. "В последните 2 месеца има особено забавяне, което е стряскащо ", каза тя.

Въпреки това, Картрайт заяви, че е твърде рано да се каже точно какво е причинило намаления трафик в магазините.

Акциите на Burberry паднаха със 17,8 на сто до 11.31 паунда в началото на сутрешната търговия във вторник след обявяването на новината. Книжата на други групи за луксозни стоки също отчетоха спад - LVMH загуби 4.1% до 126,85 евро.

Подкрепи Economic.bg