Акциите на Samsung продължават да потъват

Книжата на технологичната корпорация изтриха 4.3% от стойността си и се сринаха до 1.212 млн. корейски вона

Автор: Атанас Христов

Акциите на най-големия производител на смартфони в света - южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics Co не спират да потъват. На днешната сесия книжата на корпорацията ускориха спада и се сринаха с над 4%, след като Samsung, след като отчете печалба за второто тримесечие, която се оказа под пазарните прогнози, припомня Reuters. Резултатът подсили опасенията, че бъдещият ръст в продажбите на смартфони няма да отговори на очакванията.

По време на първата за седмицата борсова сесия книжата на Samsung изтриха 4.3% от стойността си и се сринаха до 1.212 млн. корейски вона. Преди това дяловете се бяха понижили до 1.211 млн. вона за акция - най-ниското ниво по време на активна търговия за последните 10 месеца.

В петък корейската технологична корпорация съобщи, че за периода април-юни 2013 г. оперативната печалба се е повишила до 9.5 трлн. корейски вона (8.3 млрд. долара). Повишението обаче се оказа недостатъчно, за да прескочи очакванията на анализаторите, които прогнозираха положителен резултат от 10 трлн. вона.

В основата на по-слабия от очакваното резултат е флагманът на компанията - смартфона Galaxy S4, чиито продажбите също се оказаха под прогнозата на пазарните участници.

Коментари: 0