Александър Николов: Не съм обиден

Бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" приветства смяната си, ако това е за добро на централата

"Бъдещето на АЕЦ „Козлодуй” е от голямо значение за България – то стои над мен и моята кариера". Така бившият вече изпълнителен директор на централата Александър Николов коментира пред bTV отстраняването си от длъжност, което стана факт в понеделник.

„Българският енергиен холдинг” реши да смени Александър Николов със зам.-министъра на икономиката Валентин Николов, за да се ускори процесът по модернизиране на пети и шести реактор на ядреното съоръжение, така че животът им да се удължи с 20-ина години. Проектът е приоритетен за правителството, заедно с изграждането на нова мощност, подчертава неведнъж икономическият министър Делян Добрев.

Александър Николов потвърди мотивите за отстраняването си - недобро темпо по удължаване живота на двата енергоблока в АЕЦ „Козлодуй”, но подчерта, че не си тръгва обиден. „Всички институции трябва да работят в полза на атомната централа на България. Ако тази смяна е с цел наистина да бъде подобрено състоянието й, то аз я приветствам”, заяви бившият шеф на съоръжението в Козлодуй.

Той отказа да коментира в подробности темата за нанесения му преди време побой. Каза само, че все още не са установени нито поръчителите, нито извършителите на престъпното деяние. Николов беше пребит от маскирани мъже недалеч от жилището си през ноември миналата година – мотивите за нападението останаха неизяснени.

Коментари: 0