Американски магнат пуска нов суперкар на пазарa

Джеймс Гликенхаус е колекционер и е известен като човека, подтикнал Ferrari към специални изпълнения

Американски магнат пуска нов суперкар на пазарa
252 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Компанията Scuderia Cameron Glickenhaus, собственост на финансиста, режисьор и колекционер Джеймс Гликенхаус, пусна на пазара нов суперкар с име SCG 003.

Собственикът нарича третия си проект автомобил от клас LMP1 - клас състезателни автомобили в прочутото състезание 24-те часа на Льо Ман. Колата ще може да се кара по нормални пътища, но ще може и да участва в различни надпревари и състезания. Предвижда се автомобилът да се произвежда в два варианта - за нормална употреба и за участие в състезания.

За разлика от предишните изпълнения, когато за база се използваха модели на Ferrari, суперпроектът SCG 003 е проектиран от бял лист. Предвижда се първият вариант да бъде готов за Женевския автосалон догодина. Състезателният вариант се очаква да излезе малко по-късно. Той ще стартира в 24-те часа на Нюрбургинг.

Джеймс Гликенхаус е известен в автомобилния свят като човека подтикнал Ferrari към идеята за заводски специални изпълнения, носещ и това име - Ferrari Special Project, пише Auto-press.Подкрепи Economic.bg