Ангел Семерджиев и ДКЕВР ще са виновни, ако ЕК ни глоби

Енергийният регулатор 7 месеца не успява да промени 15 страници в три наредби, каза с недоумение икономическият министър Делян Добрев

Снимка: БГНЕС

148 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Ако Ангел Семерджиев и ДКЕВР не си свършат работата по приемането на промени в нормативната уредба, които да са според европейските изисквания, трябва да си понесат отговорността. Това е категоричното мнение на министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, което той изрази в ефира на TV7.

Последният скандал около председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев е свързан с това, че енергийният регулатор е забавил твърде много време приемането на промени в няколко наредби, които да либерализират енергийния пазар. Заради това забавяне Европейската комисия (ЕК) заведе дело срещу България и заплаши страната ни с дневна глоба от 8 500 евро.

"Не може само да се оправдаваш, че си много натоварен. Бяха ни обещали, че наредбите ще са готови в края на декември 2012 г. Тези наредби са по 5 страници - 3 по 5 е 15 страници. Те ги правят 7 месеца и още не са готови. Това е тревожно", възмути се Делян Добрев.

Вчера Economymagazine.bg първи съобщи, че забавеното приемане на законовите промени ще доведе до уволнението на Ангел Семерджиев.

Подкрепи Economic.bg