App Store отпразнува 5-и рожден ден

Entrepreneur ни напомня, че този месец рожденик е Apple App Store

Автор: Гергана Малкоданска

Магазинът за приложения на Apple отпразнува 5-ия си рожден ден. На някой може да му се стори, че не е било чак толкова отдавна, но Apple App Store вече има половин десетилетие история.

Стартът беше даден през юли 2008 г. със само 500 приложения. Към момента броят на приложенията за iPhone, iPad и iPod надвишава 850 000, които се предлагат в над 150 страни, а потребителите са изтеглили над 50 млрд. приложения.

Приложенията на Apple се предлагат в огромно разнообразие от категории като игри, новини, спорт, списания и други. Най-теглени обаче са тези, които са насочени към бизнес потребителите.

Челните места за най-теглени приложения се присъждат на Skype, Pages, Camera+, Bump, Dropbox, Calculator Pro за iPad, Adobe Reader.

Заради рождения си ден, който беше вчера, 10 юли, екипът на App Store е подготвил няколко безплатни изненади, както и намаления в цените за лоялните потребители. Потребителите на iOS вече могат да изтеглят напълно безплатно игри и приложения като Tiny Wings, Traktor DJ, Superbrothers: Sword and Sworcery EP, Infinity Blade II, Badland, Where's My Water, Barefoot World Atlas, Day One (Journal / Diary), How to Cook Everything, както и много други.

Нашият сайт също е част от семейството на Apple App Store. За всички, които искат да са винаги на един клик разстояние от най-актулната и интересна информация от страната и света, могат безплатно да изтеглят приложението Economic.bg за iOS от ТУК. Апликацията е достъпна и за Android от ТУК.

Коментари: 0