Apple настъпва в социалните мрежи чрез Twitter

Технологичната компания води преговори за стратегическа инвестиция в микроблогинг платформата

7286 ~ 1 мин. четене

Най-скъпата технологична компания в света - Apple води разговори с Twitter за стратегическа инвестиция в социалната микроблогинг платформа, пише The New York Times, като се позовава на свои източници. Производителят на iPhone и iPad ще направи пореден опит да навлезе в този печеливш бизнес.

През последните години Apple се опитва да навлезе в бизнеса със социалните мрежи, но без успех. Социалните мрежи са все по-влиятелни по отношение на начина, по който хората прекарват времето и харчат парите си. Това е особено важно за Apple, която продава приложения, игри, музика и филми.

Според изданието преговорите са в много ранен етап и няма гаранция, че ще се стигне до сделка. Засега не се знае и стойността на евентуалната инвестиция, но се предполага, че ще бъде за стотици милиони долара.

"На Apple не й трябва да притежава социална мрежа", коментира главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук. Той обаче заяви категорично, че компанията трябва да бъде "социална".

Twitter и Apple вече работят заедно. Наскоро, Apple "приши" здраво елементи от Twitter в софтуера си за телефони, таблети и компютри, докато зад кулисите Twitter е вкарала доста ресурси в по-близката интеграция с Apple, твърди вестникът.

Въпреки че инвестиция в Twitter няма да представлява никакъв финансов проблем за Apple, която има ликвидни активи за 17 млрд. долара и тихомълком договори покупката на компания за мобилна сигурност за 356 млн. долара в петък, това би било едно от най-важните стратегически решения за Кук като директор.

Подкрепи Economic.bg