Arrinera с вградени уреди за нощно виждане (видео)

Суперколите ще изместват конвенционалните автомобили малко по малко

Днес всеки притежава конвенционален автомобил, но много скоро ще се движим по пътищата предимно със супер автомобили. За да насърчат потребителите да си купуват тези возила, производителите въвеждат в тях някои супер технологии и при това ги предлагат на достъпни цени. Анализаторите дори очакват до 2013 година, за сумата от $ 100 000, да можем да получим супер автомобил с невероятни функции.

В тази връзка, Reality Pod съобщават, че от полската компания Arrinera Automotive са представили наскоро своя нов модел супер автомобил, създаден в партньорство с британския състезател и автомобилен дизайнер Лий Нобъл. Той се очаква колата на Arrinera Automotive да бъде новата ‘суперкола’ за 2013 година, която всеки желаещ ще може да притежава за сумата от 160 000 евро, съобщи digital.bg.

Автомобилът Arrinera е задвижван от 6.2-литров V8 двигател с мощност от 650 конски сили. Моделът ускорява до 100 км/ч само за 3,2 секунди, а максималната скорост, която може да развие е 320 км/ч. Колата притежава изключителна здравина и лекота, но това не са най-впечатляващите ѝ характеристики. По-изумителното е намиращата се в колата термична камера, която сканира пътя. Тя притежава една от най-добрите Night Vision технологии, която някога се е появявала в автомобил. 

Според анализаторите, би било невероятно да имаме такива коли в бъдеще, тъй като шофьорите ще могат да шофира с висока скорост по магистралите, без да имат нужда от добра видимост на пътя. Освен това, тъй като автомобилът е снабден и с технология за автоматично спиране, шофьорите ще могат да управляват автомобила си при високи скорости, без да се страхуват от нищо.

 

Коментари: 0