Aston Martin показа новия си седан Lagonda

Моделът ще се произвежда ръчно в завода в Хейдън

Aston Martin показа новия си седан Lagonda
3620 ~ 1 мин. четене

Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin официално показа своя нов седан , който ще се продава под марката Lagonda. Автомобилът в момента е в Оман, където протичат предпроизводствените му тестове.

Директорът на дизайнерския отдел на Aston Martin Марек Райхман заяви по-рано, че новият модел на компанията ще се превърне в част от изключителното автомобилно изкуство, като ще се предлага само на отбрани клиенти от Близкия Изток. Това е и причината, поради която тестовете на автомобила протичат в Оман.

Новият седан на възродената марка Lagonda е продукт на подразделението Q, което се занимава с персонализирането на моделите на Aston Martin. Моделът ще се произвежда ръчно в завода в Хейдън, Великобритания. Очаква се да излезе на пазара през 2015 г. в серия от най-много 100 екземпляра, пише AutoMedia.

Lagonda използва алуминиево шаси VH, а купето й е изработено от карбон. Двигателят е 12-цилиндров с обем 5.9 литра и мощност около 600 к.с. Колата ускорява от 0 до 100 км/ч за около 4.2 секунди.

Коментари: 0