Азиатските акции изтриха загубите

MSCI Asia Pacific се повиши с 0.5% през тази седмица

60 ~ 1 мин. четене

Общият азиатски индекс MSCI Asia Pacific успя да изтрие загубата си от ранната търговия и се котираше почти без промяна - на ниво 133.50 пункта. По-рано през деня измерителят се понижи с 0.6%. Бенчмаркът се повиши с 0.5% през тази седмица. Акциите отказа по-рано доклади на Европейската добави, да се отнасят рецесия в региона се задълбочава. Вчера борсите в региона се сринаха, а MSCI Asia Pacific загуби 1.3% заради опасения около бъдещата парична политика на Федералния резерв (Фед).

Петъчната сесия донесе 0.9% ръст за австралийския S&P/ASX 200, който вчера изтри най-голяма стойност на дневна база за последните девет месеца. В Нова Зеландия NZX 50 се повиши с 1.1%, а в Южна Корея Kospi отчете ръст от 0.1%. Японският индекс на сините чипове Nikkei 225 обаче се понижи - с 0.5%, след като йената се срина спрямо всички 16 основни валути.

Китайският Shanghai Composite беше почти без промяна, а в Хонконг Hang Seng загуби 0.3% от стойността си.

Commonwealth Bank of Australia, най-големият кредитор в страната, добави 1.3% към пазарната си капитализация, след като управителят на централната банка на Австралия заяви, че трябва да се даде време на последните понижение на лихвените проценти "да си свършат работата". Honda Motor Co, вторият по големина производител на автомобили в Япония, загуби 0.4% от цената на акциите.

Подкрепи Economic.bg