БДЖ ще прави сватби във влака

20 лева екскурзия с царския влак из красиви места в България

6892 ~ 2 мин. четене
Автор: Таня Киркова

БДЖ ще прави сватба в царския влак и туристически пътувания с ретровагони и локомотиви. Това съощи Димитър Костадинов маркетинг директор на "Пътнически превози" по време на атракционно пътуване с влак с парен локомотимв от Централна гара София до Банкя и обратно. Искаме да направим атракционните пътувания традиция, обясни  директорът. Билетът София-Банкя с царския влак преди години струваше колкото на редовния - 2 лева в двете посоки. В момента пътуването с парен локомотив, с ретровагони ще бъде на цена по себестойност - 5 лева в двете посоки за София-Банкя. За деца е безплатно. Ползват се взички намаления, както в редовните влакове.
Туроператори са резервирали вече 17 атракционни пътувания за тази година. През 2010 г. оборотът от пътуванията с ретровлакове е  150 000 лв, през  2011 - 300 хиляди, а заявените за тази година са за 500 000 лв.. , като пътуванията са между 15 и 20 .  БДЖ ще развие постоянни маршрути, които ще показват красиви пейзажи на България, като ги съчетае с туризма по морето. Както и ще се включим и в други атрактивни приключения - тим билдинги, сватби във влака.
Днес БДЖ "Пътнически превози" обявява конкурс за сценарий за най-добра сватба и ще предложи пътуването и сватбата безплатно на една двойка младоженци.
Условията на конкурса ще бъде съобщени на сайта на компанията в интернет, съобщи Димитър Костадинов, търговски директор на ДЖ "Пътнически превози" за  Информационна агенция Икономика.
Ще бъдат предложени примерни пътувания и  каква ще бъде цената.
През февруари т.г.  предложихме зимно три дневно пътуване с теснолинейката от Гара Септември  до Банско и връщане обратно.  Наемът беше 16000 лв. без ДДС за цялото влакче.  Спират, тръгват, фотопаузи, влакчето ги чака...
Досега всичките ни пътувания са с чужденци, а ние искаме да запалим и български туристи, обясни Костадинов.
Лятото БДЖ "Пътнически превози" ще предложи атракционни дестинации около морето . Ще пусне ретровлак по маршрута  Варна-Аспарухово-Чудните скали, който е 70 км. Цената ще бъде 10 евро или 20 лева в двете посоки.

Таня Киркова

Подкрепи Economic.bg