БСП избира председател на софийската си организация

Според социалистите претендентът с най-голям шанс е Калоян Паргов, общински съветник

128 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Социалистите обсъждат избора на нов председател на Софийската градска организация на БСП. Сред претендентите са двама от сегашните заместници в организацията - общинският съветник Калоян Паргов и депутатът и издател на в. "Дума" Николай Малинов. Те трябва да заменят Анна Янева, която като зам.-министър на икономиката трябва да напусне партийния пост, заради несъвместимост с устава на партията.

За поста са номинирани още петима претенденти - депутатът и бивш общински съветник Борис Цветков, дългогодишния бивш лидер на организацията Румен Овчаров, който вероятно ще се откаже, депутатът и бивш общински съветник Георги Кадиев, който също може да се откаже, председателят на БСП в "Красно село" Петър Апостолов и Захари Захариев.

Заседанието започна в 10.00 часа в централата на БСП на ул. "Позитано" 20. Освен избор на нов ръководител на БСП-София, в дневният ред е включена и точката за анализ на обществено-политическата обстановка и задачите пред столичната партийна организация на БСП.

Според социалисти, цитирани от "Дневник", претендентът с най-голям шанс е Калоян Паргов, когото наричат и кандидата на апарата. За него работела Анна Янева. За Овчаров, който все още има силно влияние в организацията, се знае, че не подкрепя основния му опонент Николай Малинов и съответно е за Паргов като "най-малкото зло".

Изборът на 216-те делегати на конференцията ще бъде таен.

Подкрепи Economic.bg