Без такса за данъчна оценка в Перник

Учениците от пострадалите училища се пренасочват към други учебни заведения

7010 ~ 1 мин. четене

Пострадалите от земетресенията в област Перник да не плащат такси при подаване на документи за данъчни оценки. За това решение съобщи Димитър Георгиев, зам.-министър на вътрешните работи, цитиран от агенция "Фокус". По думите му инициативата в придвижването на документите трябва да се поеме от хората.

Зам.-министърът посети пернишкото село Мещица и заедно с кмета оглеждаха къщите. "Комисиите също минават. По заявка на всички нуждаещи се, се предоставят фургони и палатки. Към момента са предоставени 20 фургона и 50 палатки. Работата на комисиите трябва да продължи и да приключи до 30 дни", обясни Димитър Георгиев. По думите му има осем екипа, които помагат на пострадалите паралелно с комисиите.

След като е установено, че има засегнати училища е създадена организация учениците да бъдат насочени към други учебни заведения, които не са засегнати. Така те ще могат да приключат учебните си занятия до края на учебната година според предварителния план.

"Създадена е организация от Министерство на вътрешните работи, във връзка с разпореждането на премиера Бойко Борисов, за оповестяване и предоставяне на актуалната информация на населението, чрез автомобили на пожарната и полицията", добави Димитър Георгиев.

Подкрепи Economic.bg