Бил Гейтс харчи $1,1 млн за гривни за ученици

Те ще помагат на преподавателите да определят дали учениците скучаят в часовете

Фондът на Бил и Мелинда Гейтс отделя 1,1 милиона долара за разработката на “гривни на настроението”. Те ще помагат на преподавателите да определят дали учениците скучаят в часовете, съобщава pixelmedia.bg. Гривните ще реагират на електрическата проводимост на кожата, която е един от показателите за емоционалното състояние на човека.

Предполага се, че проектът ще повиши качеството на преподаване, тъй като учителите ще имат възможност да коригират начина на подаване на материала, като се базират на реакциите на учениците.

За реализацията на програмата да отделени два гранта в размер на $621 000 и $498 000. В рамките на единия се предполага разработката на гривни, измерващи електропроводимостта на човешката кожа, а другият е насочен към създаване на по-съвършена версия, съчетаваща няколко типа измервания.

Наблюдатели от CNET изказват предположение, че гривните могат да окажат мечешка услуга. Така например, при желание учениците ще намерят начин как да излъжат гривните да показват такова настроение, каквото те искат и да си го върнат на нехаресван преподавател.

 

Коментари: 0