Бизнесът в Италия на ръба на оцеляването

Над 80% от сградите и фабриките в град Мирандола са разрушени

Разрушителното земетресение, което разлюля Италия на 20 май, нанесе сериозни щети на бизнеса в един от най-производителните райони на страната. След второто земетресение обаче разрушенията станаха катастрофални. Над 80% от сградите и фабриките в град Мирандола, център на биомедицинската индустрия, са разрушени.

"И преди земетресението имаше финансова криза. Сега вече не можем и да работим. Остава ни само да се опитаме да оцелеем", оплакват се местни бизнесмени.

На този фон правителството въведе допълнителен данък върху горива. Парите от него ще бъдат използвани за подпомогне пострадалите при труса.

Но освен щетите за стотици милиони евро, по-непрежалими останаха човешките жертви. Италианските власти преустановиха издирването на пострадали. Равносметката е 17 загинали и над 350 ранени.

В един от най-пострадалите градове от опустошителното земетресение - Кавецо, се опитва да се върне към нормалния начин на живот. Жителите на Кавецо присъстваха на служба на открито.

"Това е повод да преосмислим живота си и да си дадем сметка, че обръщаме прекалено много внимание на материалното, което може да бъде унищожено за един кратък миг", казват местните.

 

Коментари: 0