Бойко Борисов: Мислете за оставка и то днес

Лидерът на ГЕРБ призова Станишев кабинетът да подаде оставка и да успокои народа

212 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

“Мислете за оставка и то днес. Ще вкарате държавата в такава криза, че няма да можете да я извадите след това“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в обръщение към Сергей Станишев на първото заседание на депутатите след ваканцията им. Борисов призова правителството да подаде оставка, за да се успокои населението. Той припомни на управляващите, че са втора политическа сила  и не са победили.

“Не сте ни победили нито веднъж на изборите, откакто сте председател на партията. Когато казвате кой да се маха, правете го от позицията на втора политическа сила, а не от позицията на ментор. Разбирам колко приятели имате сред социологическите агенции, разбирам и защо Михаил Миков с такава жестокост се отнесохте към НЦИОМ", обърна се Борисов към лидера на БСП Сергей Станишев.

"Започнахте с "калинките" от първия ден с министъра, който беше сменен за една нощ. След това се започна в ДАНС, В МВР - толкова много "калинки", че човек не може да ги изброи", добави Борисов, заявявайки, че именно Станишев дава задачи на премиера Орешарски и му казва "как да намалява цени и да увеличава заплати".

Подкрепи Economic.bg