Бойко Борисов ще провери строежа на зала

В деня на Съединението премиерът ще посети Пловдив и Ивайловград

112 ~ 1 мин. четене

Министър-председателят Бойко Борисов ще провери как върви строителството на спортен комплекс-покрит Колодрум "Цар Симеон" в Пловдив, съобщиха от правителствената пресслужба. На строителната площадка вече текат довършителни дейности.

След Пловдив, в деня на Съединението на България, 6 септември, премиерът ще и Ивайловград.

Изграждането на комплекса в Пловдив стана възможно, след като с решение на Министерския съвет бяха отпуснати средства на общината за придобиването на правото на собственост, доизграждането на комплекса и въвеждането му в експлоатация. Борисов ще посети и училище "Св. Патриарх Евтимий" в Пловдив, където предстои да бъде изградена многофункционална спортна зала. Подобни съоръжения ще има в още 9 училища в различи области на страната, за които кабинетът одобри отпускането на до 10 млн. лв.

По-късно през деня премиерът ще открие изграденото ново крило към сградата на СОУ "Христо Ботев" в Ивайловград. Необходимостта от събаряне и премахване на съществуващата пристройка беше наложително, заради появили се пукнатини в резултат на свлачищни процеси в района. Финансирането на проекта е осигурено от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, а средствата са 1,5 млн. лв.

По време на визитите си министър-председателят ще бъде придружаван от министрите Симеон Дянков, Делян Добрев, Сергей Игнатов, Свилен Нейков и директорът на НИМ Божидар Димитров.

Подкрепи Economic.bg