Борисов: Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията

ГЕРБ все пак биха гласували актуализация на бюджета и промени в банковите регулации

Снимка: БГНЕС

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

„Сергей Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията”, това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Нова телевизия.

Изказването си той направи след поредния неуспешен опит Парламентът да събере кворум за началото на заседанието си. След като вчера бившият премиер бе категоричен, че ГЕРБ ще се регистрират единствено, ако се гласува оставката на правителството, то днес не бе толкова краен. Според него партията би участвала в гласувания за актуализация на бюджета и промени в Закона за кредитните институции, предложени от БНБ и банките.

ГЕРБ ще участват и в консултациите за определяне на дневния ред на Парламента до разпускането му на 6 август. Срещата ще се състои във вторник при председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Борисов обяви, че кабинетът „назначава посланици, свързани с Държавна сигурност и сключва договори за пътища и магистрали , за които през октомври ще каже „Борисов не иска да се разплати с бизнеса”.

„Защо аз да предлагам такава точка? Да не съм премиер”, заяви Бойко Борисов по повод евентуална актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

„Няма система, която вече да не е разрушена. Здравна каса - половин милиард, болниците - половин милиард, митници и данъчни - минус 800 млн., Фонд „Земеделие" - корупция, Министерство на земеделието - корупция. Забравихте ли всички тези дати, които ви казвах всеки месец в земеделието и какво се случва", добави той.

Подкрепи Economic.bg