Борисов: Влизаме в парламента, когато поискат имунитета на Сидеров

ГЕРБ иска незабавната оставка на правителството

Автор: Божидара Иванова

"В момента, в който Мишо Миков или прокуратурата отнеме имунитета на Волен Сидеров и ни гарантират реда и спокойствието, ще влезем в парламента и тогава ще искаме вот на недоверие, ще се борим парламентарно, докато падне този парламент и има предсрочни избори". Това каза бившият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов  в студиото на предаването „Животът и други неща“ по БНТ.

"ГЕРБ иска незабавна оставка на това правителство, а изборите трябва да са през септември, за да може хората да се приберат от улицата", категоричен бе Борисов в ефира на БНТ. Той коментира по отношение на актуализацията на бюджета, че Сергей Станишев и Пламен Орешарски "говорят глупости". 

По думите на бившия премиер,  планът "Орешарски" предвижда да се вземе 1 милиард, за да се покрие някаква имагинерна дупка и тези пари ще бъдат похарчени без резултат, а после хората ще трябва да го плащат, обобщи Борисов.

Председателят на ГЕРБ отрече протестите на зеленчукопроизводителите да са следствие от лоши преговори на 7-8 февруари в Брюксел. "Февруари месец това, което сме договаряли, а то беше добро за България, след като беше върнато на ЕП преди една седмица на ново бе отново. С една дума, какво и да беше решавано февруари месец, то беше отменено от ЕП, беше вкарано на Европейски съвет, на който беше Орешарски и там са решили нещо, което ние не знаем какво... Оттук да започнем как лъжат, мажат и заблуждават хората", уточни той. Обвиненията към него бяха отправени от земеделското ведомство преди дни.

Бойко Борисов коментира и обединението на десните партии у нас, като посочи, че такъв проект се прави от Иван Костов, а се финансира от Цветан Василев. "Той доведе и направи изключително много БСП и ДПС да се върнат на власт и сега с Цветан Василев той прави десен проект", обобщи той и подчерта, че между двамата има дългогодишно приятелство.

Коментари: 0