Борисов към Орешарски: Имате моята подкрепа

Надали има премиер, който не иска да повиши доходите на хората, добави бившият министър-председател

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Вместо да правите тези трикове, аз щях да ви дам своя глас. Нашата врата като партия, защото знам колко е трудно, за вас остава отворена. С тези си думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към кандидатът за премиер Пламен Орешарски малко преди гласуването на предложения от него кабинет. Изказването на Борисов дойде, след като благодарение на един глас от "Атака" парламентът успя да събере кворум да гласува предложеното от БСП и ДПС правителство. "Пожелавам ви успех, кураж и много характер", обърна се Борисов към Орешарски.

"Наши съседи загубиха милиарди евра от Европейския съюз, а вчера Румъния дори беше глобена със 700 млн. евро", припомни Борисов.

"Радвам се, че г-н Орешарски вече уцелва имената на министрите, за разлика от първия ден. Да допуснем, че министрите са добри професионалисти. Времената в Европа са тежки, някои страни са пред срив. Надали има премиер, който не иска да повиши доходите на хората. Много исках и аз да го направя, но това са възможностите на икономиката", каза още Борисов.

"Г-н Борисов, от уважение към вас няма да спомена нито един от вашите министри. Знаем как ги намирахте и къде", отговори му Пламен Орешарски.

Подкрепи Economic.bg