Борисов нападна съда заради присъдата на Цветанов

Това е абсолютно политическо дело, смята лидерът на ГЕРБ

Автор: Стилиян Гребеничарски

„БСП е направила всичко възможно да повлияе на съда. Това е абсолютно политическо дело“, заяви преди гласуването на вота на недоверие лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод присъдата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Борисов посочи, че като главен секретар на МВР редовно е получавал откази за използване на специални разузнавателни средства от тогавашния министър на вътрешните работи Георги Петканов. По думите му, с„Не!!!“ са връщани стотици искания.

Интересна подробност е, че на няколко пъти лидерът на ГЕРБ правеше открити забележки на зам.-председателя в партията Цветан Цветанов да спре с критиката си към съда, която за последните няколко години силно бе проявена на няколко пъти.

Бившият премиер съобщи, че група народни представители от ГЕРБ ще подадат иск срещу Антон Кутев от БСП по повод негово изказване тази сутрин, с което нарече партията „шайка престъпници“.

„Вотът беше в неделя. БСП не могат да си подредят листата, а искат да ръководят държавата. Нека Орешарски сам да си тръгне“, призова в кулоарите на Парламента Борисов.

Той заяви, че никой все още не е откликнал на призива му да се обсъдят предсрочни избори. Борисов отрече да води преговори с Николай Бареков, който също публично се обяви за оставка на правителството. „Не ме интересува това лице (Николай Бареков- б.а.)и никога няма да си играя с него“, коментира в типичния си стил той.

Коментари: 0