Борисов се опитва да се освободи от Цветанов

Така председателят на ДПС Лютви Местан коментира мотивите за нов вот на недоверие от страна на ГЕРБ в интервю за в. Преса

132 ~ 2 мин. четене

Третият опит за вот на недоверие на ГЕРБ е или неадекватност на Бойко Борисов, или опит за `освобождаване` от Цветан Цветанов. Това казва в интервю за в. Преса председателят на ДПС Лютви Местан, който коментира мотивите за последните действия на предишните управляващи в парламента.

Борисов не може да спечели от подобен вот. Тогава би трябвало да си обясним неговата неадекватност и затова имам второ предположение, че най-вероятно усеща заместника си като воденичен камък и вече има интерес да се освободи от него. Но те са неразчленими, взаимосвързани и вече не съм сигурен дали Борисов не е в по-тежка зависимост, отколкото заместникът от своя председател, споделя още Местан.

По всички личи, че освен все по-неадекватен Борисов е и откровен параноик. Или пък се прави на жертвичка, за да отклони вниманието от Петното, с което се оцапа, отговаря Местан на твърдението, че подслушва Бойко Борисов. Ако е вярно, че има сделка между Борисов и Бисер Миланов-Петното за насилствено сваляне на кабинета чрез окървавяване на протестите, това е сигнал за тежко престъпление и не може да не стои на вниманието на прокуратурата, казва Лютви Местан.

Местан не пропуска темата БСП и действията на Георги Първанов, който заяви, че `всичко, което са поискали ДПС, това става`и този факт е едно от основанията за рестарта на АБВ. Къде по дяволите е този факт? Кое е това всичко? За Белене позицията ни не е от вчера. Може би се има предвид плоския данък? Ние ще останем верни на принципа да не коментираме вътрешните проблеми на лявото. Ще подминем с мълчание и подценяването на ролята на ДПС за избирането на Георги Първанов за президент. Имам предвид собствено първия му мандат. Фактите говорят друго. Къде е историкът? Задавам този въпрос не заради себе си, а заради близо половин милион избиратели от ДПС, които го подкрепиха и чиито гласове, ако бяха в кошницата на Петър Стоянов, той щеше да се радва на втори мандат. Ще припомня, че Първанов и екипът му имаха за максимална цел класирането на балотаж, докато д-р Доган не се обърна към него с култовото `г-н Президент` между първия и втория тур на предизборната кампания - при представянето му на ЦС на ДПС, казва Местан.

Коментари: 0