Брентът поевтиня в очакване на отваряне на резервите в САЩ

Петролът от европейския сорт се понижи под 114 USD

Петролът от сорт Брент се понижи под 114 USD заради очакванията, че САЩ могат да решат за освобождаване на запасите от петрол в страната, докато израелските коментари за Иран намали страховете на потенциален конфликт в Близкия изток. Потенциална война там се очаква да наруши износа.

Новината, че Белият дом е "разглежда плановете" за освобождаване на петролни резерви  помогна на котировките да се понижат от три-месечните върхове постигнати на предишната сесия.

Европейският "бенчмарк" при петрола поскъпна с повече от една трета за по-малко от два месеца главно заради притеснения от конфликт за оспорваната ядрена програма на Иран.

"Новината за частично освобождаването на складовите наличности помогна за понижението ан цената. Мисля, че около $ 100 за барел е разумна цена както за производителите, така и за потребителите", заяви Каран Сервен Варол, риск мениджър в Global Risk Management.

Американските служители ще следят за условията на пазара през следващите седмици за това дали цените на бензина ще падат след празника за Деня на труда на 3 септември.

Съединените щати все още не са провели разговори с международните си партньори за координиран ход по освобождаване на резерви, твърди източникът на Reuters.

Коментари: 0