Бъг в Skype праща съобщенията към грешни потребители

Засегнатите версии на Skype са Skype 5.10 за Windows, Skype 5.8 за Mac, Skype 4.0 за Linux и Skype 1.2 за Windows Phone

6918 ~ 1 мин. четене

Притежаваната от Microsoft компания Skype обяви във вторник (17 юли), че през следващите дни ще работи по отстраняването на неприятен системен бъг, който изпраща личните текстови съобщения на част от потребителите към погрешни адресати, съобщава BGR News.

През последните дни множество потребители нa популярната комуникационна платформа изпратиха оплаквания към мрежата за поддръжка на Skype за бъга, който изпраща посланията към произволно избрани контакти в списъка. В част от случаите се касаело само за няколко погрешно изпратени съобщения, докато при други цели разговори били изпратени към погрешния човек.

Засегнатите версии на Skype са Skype 5.10 за Windows, Skype 5.8 за Mac, Skype 4.0 за Linux и Skype 1.2 за Windows Phone. От компанията се ангажираха в най-скоро време да пуснат ъпдейти на тези версии, в които бъгът да е изчистен.

"В момента разучаваме проблема и се надяваме скоро да предоставим решение за него", се казва в изявление на служител на Skype.

Говорител на компанията каза по случая, че "в редки случаи текстовите съобщения между два контакта могат да бъдат изпратени на трети човек".

Подкрепи Economic.bg