Българин показа причината за всички природни катаклизми

ХААРП е програма за научно проучване на йоносферата, чрез електромагнитни вълни

4187 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Българският инженер Петко Ганчев разказа в ефира на ТВ 7 за изследователски американски проект, който всява смут в целия свят. Програмата за изследване на активното сияние на високата честота, в превод на български е абревиатурата ХААРП.

ХААРП е програма за научно проучване на йоносферата, чрез електромагнитни вълни. Работата на изследователската станция започва през 1993 г. Местоположението й е Аляска и на пръв поглед не изглежда по-различно от струпани на едно място антени. Програмата се ръководи едновременно от военновъздушните и военноморските сили на САЩ.

Учени определят станцията като нов вид оръжие, което със своята милионватова мощност може да усили бури, да предизвика суша, потоп, земетресения. Специалисти смятат, че именно ХААРП е причина за редица катаклизми в наши дни - като например опустошителните земетресения в Япония и Хаити. Съществува теория, че дори земетресението в Перник през май 2012 г. също е дело на ХААРП, пише изданието "Световни загадки".

Американското изобретение може да влияе и на хората. Според изследователи, различни честоти, излъчени от ХААРП, могат да ни докарат главоболие, мигрена и нарушения в сърдечния ритъм.

През 1998 г. Европейският парламент (ЕП) признава страничните ефекти от ХААРП и призовава да се изготви „зелена книга" за последствията на военните действия върху околната среда. Тази идея обаче е отхвърлена под натиск от САЩ.

Инженерът Петко Ганчев прави демонстрация с умален модел на ХААРП, за да докаже мощта на това военно съоръжение. Според него то може да предизвика психически проблеми в даден човек и той да посегне на живота си.

 

Коментари: 0