България очаква новия Beetle

Оригиналът се завръща по-икономичен и спортен от всякога

Продажбите на новия Beetle в България съвсем скоро ще бъдат факт. Това ще е най-икономичната му генерация на всички времена - 4,3 л/100 км (европейския 1.6 TDI).

Сравнението с New Beetle от 1998 година показва, че автомобилът е не само по-нисък, но и значително по-широк, предният капак е по-дълъг, изместеното назад задно стъкло е значително по-изправено. Всичко това гарантира една нова динамика.

Силуетът на покрива наистина е по-нисък и продължение на идеята, за която се досещахме през 2005 г. при представянето в Детройт на прототипа Ragster.

Новият модел е широк е 1808 мм (плюс 84 мм), висок е 1486 мм (- 12 мм) и е дълъг 4278 мм (+ 152 мм). Новият акцент се крие в задната колона. Успоредно с това екипът от конструктори е увеличил и следата (отпред 1578 мм/плюс 63 мм, отзад 1544 мм/плюс 49 мм) и междуосието (2537 мм/плюс 22 мм).

В Европа, Америка и Австралия/Нова Зеландия моделът на Volkswagen ще се предлага в 3 нива на оборудване.

Също като първия Beetle, в зависимост от линията, новият модел е оборудван с допълнително отделение за вещи от страната на пътника до водача, интегрирано в предната част на арматурното табло, чийто капак се отваря нагоре (стандартната жабка се отваря надолу). Новост са и създадените специално за Beetle волани с лакирани в различни цветове апликации в зависимост от линията на оборудване.

На борда му има достатъчно място за четирима пътника при дълги пътувания, в багажника се събират до 905 л товари. Панорамният повдигащ и плъзгащ се покрив пропуска слънчевите лъчи в интериора и през зимата, музикалната система Fender озвучава пътуването ви. За пръв път за Beetle се предлага и системата за безконтактно централно заключване и запалване Keyless Acces.

Мощността на двигателите е между 77 кВт/105 к.с. и 147 кВт/200 к.с. Най-икономичният двигател за Европа е 1.6 TDI със 105 к.с. – който изразходва само 4,3 л/100 км.

Коментари: 0