Български хотели влизат в руския "черен списък"

Причината е изнудване на руските туристи по време на кризите с фалиралите туроператори

304 ~ 1 мин. четене

Някои български хотели може да бъдат включени в "черен списък" в Русия. Това каза ръководителят на Федералната агенция за туризъм на Русия (Ростуризъм) Александър Радков в интервю за „Газета ру". По неговите думи хотели, включително и български, са изнудвали руските туристи по време на кризите с фалирали туроператори.

„Ще продължи да има фалити на туроператори. Това е бизнес и ние не можем да предотвратим фалити на пазара. За държавата е най-важно да създаде механизми за защита правата на туристите", казва Радков. Той посочва, че вече е създадена асоциацията „Турпомощ".

„За съжаление, в редица случаи имаше некоректно поведение от страна на чуждестранни хотели - имаше случаи на изнудване на пари в България. На туристите им се предлагаше повторно да заплатят своя престой, те бяха заплашвани, предупреждаваха, че ще ги включат в измислени "черни списъци" и им се оказваше психологически натиск.

"Ние вече имаме опит с формиране на „черен списък" на хотели, в които се нарушават правата на руските туристи. Ще продължим тази практика и ще посъветваме туроператорите да не работят с тези хотели", добави ръководителят на Службата по туризъм на Русия.

Подкрепи Economic.bg