Бургаският мегатовар вече е в рафинерията

Вторият реактор ще бъде транспортиран на 15 септември

3629 ~ 1 мин. четене

Късно снощи успешно приключи транспортирането на огромния реактор за бургаската нефнета рафинерия на "Лукойл". Огромната платформа пълзя по улиците на морския град повече от 38 часа, като вчера дори се наложи предварителният график да бъде удължен. Предварителните очаквания бяха всичко да приключи в 15 ч., но и след 18 ч. самоходната платформа се движеше към рафинерията.

Транспортирането започна в ранните сутрешни часове на 7 септември, петък. Тогава по улиците тръгна първият от двата огромни реактора до новата рафинерия в Бургас.

Преминаването на самоходната платформа от над 1 600 тона - най-тежкият товар преминавал някога през нашата страна, се заснема от Discovery Channel за предаването "Мега заводи".

На 15 септември, по същата схема, ще бъде превозен и вторият реактор, който в момента е на пристанището в Бургас. След това, комисия ще мине по пътя на машините, за да направи оценка на нанесените щети на инфраструктурата. Фирмата, отговаряща за логистиката, е внесла предварително гаранция от 500 хил. лв.

Подкрепи Economic.bg