„Бутон на смъртта“ спасява телефона ни при кражба

Това ще пести над милиард долара годишно само в САЩ

„Бутон на смъртта“ спасява телефона ни при кражба
320 ~ 1 мин. четене

Милиарди долари годишно ще спести внедряването на т.нар. „бутон на смъртта” (Kill Switch) в смартфоните на притежателите на умни устройства, изчислиха експерти от университета Крейтън в Омаха, щата Небраска, пише technews.bg.

По настояване на браншовата организация CTIA, от юли 2015 г. всички смартфони трябва да имат софтуер, с помощта на който собствениците на откраднати или изгубени устройства могат дистанционно да изтрият персоналната информация и да направят апарата неработоспособен. Връщането на смартфона към нормално състояние ще става само от неговия собственик.

Изследователите от Крейтън са изчислили, че в рамките на Съединените щати годишно се харчат около 1,1 милиарда долара за покупка на нови смартфони, заради кражба или загуба. Тези разходи могат да се избегнат след внедряване на системата Kill Switch, тъй като кражбите ще станат безсмислени.

Освен това американците ежегодно изразходват огромни суми за застраховки на мобилните си устройства. Според изследването, общата сума за застраховки възлиза на 5,5 млрд. долара. Очаква се „бутонът на смъртта” да намали този разход с 2,3 млрд. долара годишно.

В крайна сметка внедряването на Kill Switch ще доведе до икономии в размер на 3,4 млрд. долара годишно само в рамките на САЩ, сочи анализът на университета Крейтън.Подкрепи Economic.bg