ЦСКА пред фалит

Задълженията на фирмата, която притежава клуба, са близо 80 млн. лв.

84 ~ 1 мин. четене

ЦСКА е пред фалит. Това обяви на извънредна пресконференция Краси Георгиев от инициативния комитет, изразил желание да купи клуба, предаде Стандарт Нюз. Според инициативния комитет условията, поставени от „Титан” са невъзможни за изпълнение за момента.

Задълженията на фирмата, която притежава клуба – „Титан спорт”, са близо 80 млн. лв. 54 милиона са признати от счетоводителите на клуба. Според Краси Георгиев фирми на Прамод Митал имат претенции за 7,5 млн евро. Пак по признание на адвокатите на ЦСКА срещу тима се водят около 80 дела за обща стойност между 8 и 10 милиона лева.

От комитета предлагат срещу 75% от акциите да покрият 5 млн. лева от задълженията на ЦСКА, а „Титан” да се ангажира с останалите борчове. Те ще стартират автоматично и издръжката на отбора с инжекция от 5 млн. лева.

От „Титан” обаче предлагат подялба на акциите - по 50%. Офертата обаче е отхвърлена от Емил Димитров и Краси Георгиев, защото с 50% акции партньорите им могат да блокират всяко решение.

Второто предложение на „Титан” е за прехвърляне на 100% от акциите на инициативния комитет. Срещу това Иванов и Борисов искат 6,5 млн. лева. Отделно Инициативният комитет трябва да поеме борчове за над 13 млн. лева. Освен това Иванов и Борисов са отказали да предоставят банкова гаранция за евентуални дългове, които ще се появят впоследствие. 

Подкрепи Economic.bg