Цацаров отново поиска имунитета на Цветан Цветанов

В хода на разследване са събрани доказателства, че бившият вътрешен министър е извършил престъпление - длъжностно присвояване в големи размери – около 50 000 лв.

164 ~ 1 мин. четене

Главният прокурор Сотир Цацаров отново поиска депутатския имунитет на Цветан Цветанов по ново разследване за извършено престъпление. В съобщение на пресцентъра на Прокуратурата се посочва, че днес главният прокурор на Република България внесе в 42-то Народното събрание искане с основание чл. 70 ал. 1 от Конституцията - за снемане имунитета на народния представител Цветан Цветанов и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

В хода на разследване са събрани доказателства, че Цветан Цветанов е извършил престъпление - длъжностно присвояване в големи размери – около 50 000 лв., средства от бюджета на МВР, като, за улесняването му е извършено и престъпление по служба.

Парите са присвоени в полза на другиго – Орлин Тодоров. В нарушение на закона, като министър на вътрешните работи, Цветанов е разпоредил на това лице да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров реално е бил задържан под стража в затвора Ловеч.

По този начин Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането му от МВР.

Подкрепи Economic.bg