ЧЕЗ инвестира 2.1 млн. лв. в мрежата през юли

Най-голям обем средства ще бъдат вложени на територията на София - близо 1.2 млн. лв.

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"ЧЕЗ Разпределение България" ще инвестира 2.1 млн. лв. в електроразпределителната мрежа на Западна България през юли, съобщиха от електроразпределителното дружество. Най-голям обем средства ще бъдат вложени на територията на София - близо 1.2 млн. лв. За електроразпределителния район на Северозападна България са предвидени 546 хил. лв., а за Югозападна България - 375 хил. лв.

Най-големият проект, стартиращ този месец, е подмяна на кабели средно напрежение в проходим колектор на подстанция "Студентски град" в София. Там ще бъдат вложени 841 хил. лв.

"Инвестицията в София е доста голяма и е насочена към подобряване на електрозахранването в южните столични квартали. Крайната цел на нашите инвестиционни проекти е да модернизираме мрежата и да постигнем европейско качество на доставките на електроенергия и на обслужването", каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

В реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла на граница на собственост в с. Ореховица, община Долна Митрополия, ще бъдат вложени 250 хил. лева. За присъединяване на нови клиенти на територията на Западна България, която се обслужва от ЧЕЗ, през юли са заделени 345 хил. лв.

От стъпването си на българския пазар преди осем години компанията инвестира активно в развитието и обновяването на преносната мрежа, в нова техника и постоянно обучение на служителите си. Досега са вложени над 680 млн. лева, благодарение на които са подменени близо 20 хиляди километра кабели от стопанисваната от ЧЕЗ мрежа с дължина почти 60 хиляди километра.


Коментари: 0