ЧЕЗ инвестира 354 хил. за нови клиенти

Компанията започна реализация на 27 нови инвестиционни проекта в Западна България

68 ~ 2 мин. четене

ЧЕЗ България ще инвестира 354 хил. лв. в присъединяване на нови клиенти през февруари 2014 г. Компанията ще вложи 561 хил. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроразпределителната мрежа на Западна България, съобщиха от ЧЕЗ.

227 хиляди лева са предвидени за столицата. За района на Югозападна България са заделени 183 хил. лева, а за Северозападна - 151 хил. лева. През февруари "ЧЕЗ Разпределение България" АД започна реализацията на 27 нови инвестиционни проекта в Западна България.

Най-големият обект е подмяна на електромерни табла и реконструкция на мрежа ниско напрежение в трафопост "Марина бара" в град Перник. "След последното решение на регулатора нашият дял в крайната цена на електроенергията намаля до под 1%, което означава, че от всеки 100 лева сметка за нас остават едва 90 ст. Това ни поставя в много трудна ситуация - да постигаме сигурно и качествено електрозахранване с ограничени ресурси. Ще продължим да изпълняваме всички свои задължения, но няма да имаме възможност да правим подобрения по мрежата с желаното темпо", заяви Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

През 2013 г. ДКЕВР намали на три пъти цените на електроенергията и понижи признатите технологични загуби на електроразпределителното дружество от 15% до 8%. С такъв ограничен обем средства компанията трябва да поддържа и подобрява клиентските услуги и да инвестира в електроразпределителната мрежа Западна България, където са някои от най-важните зимни курорти и столицата на страната.

От стъпването си на българския пазар преди 9 години ЧЕЗ е вложила над 728 млн. лева в обновяване и развитие на мрежата и подобряване на обслужването за клиентите. През този период компанията подмени изцяло над 30% от кабелната си мрежа от 60 хил. км в Западна България, присъедини близо 70 хиляди нови битови и стопански клиенти и разработи близо 100 вида услуги.

Подкрепи Economic.bg